Vrijwilliger worden

Kom meehelpen in het restaurant

Informatie

Om Hartige Samaritaan tot een groot succes te maken, hebben we honderden vrijwilligers nodig. Niet alleen omdat er enorm veel werk verricht moet worden, maar vooral ook omdat we willen dat zoveel mogelijk Nederlanders en vluchtelingen de kans krijgen om met elkaar in contact te komen en elkaar beter te leren kennen.

Er zijn twee periodes waarvoor we medewerkers nodig hebben: tijdens de opbouwweken (begin februari) en tijdens de draaimaand (25 februari t/m 25 maart). Alle hulp is welkom en je kunt zoveel werken als je zelf wilt: dus zelfs als je slechts één keer mee wilt doen zien we je aanmelding heel graag tegemoet.

Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger krijg je in januari een verzoek van ons om je beschikbaarheid door te geven. Hier kun je onder andere aangeven bij welke taken je voorkeuren liggen – hier proberen we dan natuurlijk rekening mee te houden!

Wil je ook meewerken in het restaurant? Schrijf je dan nu in! Als je nog vragen hebt over inschrijven als medewerker, schroom niet om contact met ons op te nemen!

Hieronder volgt ter indicatie een overzicht van alle beschikbare taken. Voor geen van de taken is ervaring vereist!

Keukenmedewerker

De keukenmedewerkers assisteren de koks in de keuken. Ook als je geen bedreven keukenprinses bent, kun je van grote waarde zijn in de keuken. Als je graag een grote hoeveelheid maaltijden van goede kwaliteit wilt produceren, is deze taak wat voor jou.

Kassamedewerker

Als kassamedewerker ben je verantwoordelijk voor de verwerking van de bestellingen. Je speelt hierbij een sleutelrol in de communicatie tussen de bediening, de keuken en de bar. Hiernaast reken je ook de bestellingen af met de gasten. Je bent dus de laatste persoon die de gasten zien, voor ze voldaan terugkeren naar huis.

Chauffeur

Om de vluchtelingen van Rijswijk naar het restaurant te pendelen, zijn we op zoek naar chauffeurs. Dit is een extra mogelijkheid om de vluchtelingen beter te leren kennen. Deze taak kun je makkelijk combineren een andere taak in het restaurant.

Barmedewerker

De barmedewerkers zijn verantwoordelijk voor de bar. In deze taak zal je dus iedereen van drinken voorzien. Ervaring is geen vereiste, dus het is een mooie kans om te leren tappen.

Afwasser

Afwassers floreren in onbaatzuchtigheid. Deze cruciale taak vindt op de achtergrond plaats, maar is absoluut niet onbelangrijk. 

Klusser

Als klusser werk je in de periode vóór de opening van het restaurant aan de opbouw van het pand. Het klussen zal voornamelijk in de maand februari plaatsvinden.

Gastheer/gastvrouw

Als gastheer of gastvrouw verwelkom je de gasten en wijs je ze naar hun plek. Je bent het eerste gezicht van het restaurant en dankzij jou voelen de gasten zich direct welkom.

Ober

Als ober ben je veel in contact met de gasten in het restaurant. Je neemt bestellingen op en serveert het eten en drinken uit. Je zorgt ervoor dat alle gasten een fijne avond hebben.

De inschrijvingen zijn gesloten door het grote aantal vrijwilligers dat zich heeft gemeld. Wil je nog echt graag meehelpen, of zijn er vragen? Mail dan naar medewerkers@hartigesamaritaan.nl 

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Krijg een mail als er meer projecten worden georganiseerd

You have Successfully Subscribed!

Share This