Pop-up restaurant Delft 2019

Crowdfunding van start!

Help het restaurant opstarten met een kleine bijdrage en ontvang leuke cadeau’s

Omschrijving

Na het succes in 2017 is het onze droom om een stap verder te gaan. Begin 2019 komt er weer een nieuw restaurant namens Hartige Samaritaan. Het nieuwe team wat hiervoor gaat zorgen is al druk bezig met alle voorbereidingen die nodig zijn om dit weer een groot succes te laten worden.

Details

Opening: 23 februari – 23 maart 2019 
Locatie: Delft

Help ons opstarten

Voordat wij dit restaurant kunnen openen moet er natuurlijk nog veel gebeuren. Momenteel zijn we al hard bezig met de voorbereidingen, maar er moeten natuurlijk ook dingen worden aangeschaft. Hiervoor is geld nodig. U kunt ons helpen door mee te doen aan deze crowdfunding, waar u leuke dingen voor terug krijgt. 

Crowdfunding Restaurant 2019

€3.725 van €6.000 opgehaald
Persoonlijke info

Bepalingen

Totaalbedrag: €35,00

Beloningen

€10

Katoenen Tasje met logo van Hartige Samaritaan

€20

Pollepel met het Hartige Samaritaan logo
+ Katoenen Tasje

€35

Diner in het restaurant!
+ Katoenen Tasje, Pollepel

€50

Snijplank met gegraveerd logo
+ Katoenen Tasje, Pollepel, Diner

€100

Bordje met persoonlijke schildering
+ Katoenen Tasje, Pollepel, Diner, Snijplank

€250

Koffie & taart op kantoor met bestuur
+ Katoenen Tasje, Pollepel, Diner, Snijplank, Bordje

“Uw hulp heeft dit project mogelijk gemaakt en geeft vluchtelingen een betere kans in onze maatschappij, Hartig Bedankt!”

Het managementteam

Over dit project

Vluchtelingen hebben vaak moeite om te integreren in de samenleving en voelen zich niet altijd geaccepteerd. De taal is lastig, de gebruiken zijn anders en contact leggen met de buitenwereld is niet gemakkelijk. In het pop-up restaurant ontmoeten vluchtelingen en Nederlanders elkaar door samen te koken en te genieten van heerlijk eten. Een vluchteling maakt zo kennis met de Nederlandse taal, gewoontes en cultuur en vindt zo een betere draai in de samenleving. Bij de Nederlander neemt het onbegrip af en krijgt de vluchteling een gezicht.

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik mijn beloning?

Je beloning zullen we naar je opsturen na de sluiting van de crowdfunding op 1 februari. Daarna zullen we de bedankjes bestellen en die je daarna bij ons op komen halen in het restaurant tijdens de maand dat we open zijn (23 februari tot en met 23 maart). Indien je recht hebt op een beloning zullen we contact met je opnemen via e-mail over je adres. Houdt je mail dus in de gaten!

Wat gebeurt er met het geld dat ik doneer?
Dit wordt gebruikt om dit toffe project op te starten! Het geld dat je doneert aan Hartige Samaritaan wordt gestoken in de huur van een pand, het inrichten van het interieur, het inkopen van ingrediënten en alles wat nog meer nodig is om dit restaurant samen met vluchtelingen werkelijkheid te maken. We zullen je donatie dus nuttig besteden!
Een andere vraag?
Stuur een email naar crowdfunding@hartigesamaritaan.nl!
Is mijn donatie belasting aftrekbaar?

De crowdfunding kan je niet aftrekken bij de belastingdienst omdat je er een beloning voor terug krijgt.

Je kan wel een donatie doen aan Hartige Samaritaan die aftrekbaar is op deze pagina.

Krijg ik mijn geld terug als het doelbedrag niet gehaald wordt?
Ondanks dat Hartige Samaritaan gaat voor succes is het mogelijk dat het doelbedrag niet gehaald wordt. In dit geval zullen we proberen om met het opgehaalde geld alsnog het pop-up restaurant op te zetten. Het geld dat je geeft is een donatie aan Hartige Samaritaan en wordt daarmee eigendom van de stichting. Je zult daarom je geld niet terugkrijgen.
Wat gebeurt er met mijn geld als het restaurant niet opgezet kan worden?
Ondanks dat Hartige Samaritaan haar best doet om dit restaurant een succes te laten zijn is het mogelijk dat het restaurant onverhoopt niet door kan gaan. Wanneer dit gebeurt zullen de ontvangen donaties geschonken worden aan een goed doel dat in lijn is met de doelen van Hartige Samaritaan.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

De opbrengst van het restaurant gaat naar project VIP 2 (vluchtelingen investeren in participeren) van Vluchtelingenwerk Nederland. Dit project helpt vluchtelingen een goede start te maken op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze leren hier vaardigheden die nodig zijn voor het vinden van een baan of opleiding in Nederland, door middel van groepstrainingen, praktijkervaring en één-op-één coaching.

Doelen

Z

Acceptatie en integratie tussen vluchtelingen en Nederlanders bevorderen

Vluchtelingen de kans bieden om werkervaring op te doen

Nederlanders inspireren om ook actief vluchtelingen bij te staan

“Door samen te koken en te eten leer je elkaar goed kennen. Ook is het op deze manier makkelijker om de Nederlandse taal en cultuur te leren!”

Obada Sannaa

Syriër, Keukencommissie 2017

Vrijwilligers

Het restaurant wordt georganiseerd door vrijwilligers. Wil jij ook meehelpen in het restaurant of bij het organiseren? Meld je dan aan op de onderstaande vacatures.

Toon meer vacatures
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Krijg een mail als er meer projecten worden georganiseerd

You have Successfully Subscribed!

Share This