Catering

Samenwerken om lekkere hapjes te maken voor iedereen. 

Helaas kunnen door de huidige omstandigheden rond Corona veel projecten niet meer doorgaan. Toch is er veel behoefte naar ontmoeting, samenwerking en natuurlijk: eten! Daarom willen wij graag een nieuw project lanceren. Hiervoor zijn wij op zoek naar 5 creatieve, flexibele aanpakkers die dit project tot een succes gaan maken.

Meer informatie…

Doel  |  Team |   Taken  |   Contact 

Doel

Hartige Samaritaan is een stichting met als doel integratie en acceptatie van vluchtelingen in Nederland. Tot nu toe zijn er al enkele projecten geweest zoals een pop-up restaurant en Eetwisselingen. 

Deze projecten zijn door de huidige omstandigheden rond Corona helaas niet meer mogelijk. Toch is er veel behoefte naar ontmoeting, samenwerking en natuurlijk: eten!

Daarom willen wij graag een nieuw project lanceren. Hiervoor zijn wij op zoek naar 5 creatieve, flexibele aanpakkers die dit project tot een succes gaan maken.

Het basisidee is dat burgers, studenten en nieuwkomers in Delft samenwerken om lekkere hapjes te maken. Geïnteresseerden kunnen dit eten afhalen, of het kan eventueel thuis worden bezorgt. Hierbij kan er klein worden begonnen om grote groepen mensen te vermijden. Maar het kan ook eenvoudig worden opgeschaald naar een een cateringbedrijf voor grotere groepen zoals bedrijven, feestjes of andere gelegenheden.

Dit project zal mogelijkheid bieden aan mensen en later, bedrijven en organisaties om betrokken te zijn op een maatschappelijk doel. Daarbij kunnen ze nieuwe hapjes uit andere culturen ontdekken. Ook kunnen er achtergrondverhalen bij de verzorgde hapjes of eten worden verteld door praatje of verkoop boeken en spel. 

Door samenwerking tussen Nederlanders en nieuwkomers tijdens de voorbereiding in de keuken is er uitgebreid mogelijkheid om met elkaar te praten en zo de taal en cultuur te leren kennen.

Vanuit het bestuur van Hartige Samaritaan zullen ook andere projecten worden georganiseerd voor alle vrijwilligers van de verschillende projecten.

Team (5 personen)

Het team van 5 studenten zal de verantwoordelijkheid nemen voor de verschillende zaken die moeten worden geregeld voor een succesvol project. Daarnaast moet er bij elke activiteit een lid van het team aanwezig zijn met benodigde diploma’s zoals HACCP en BHV. 

Officiële functies tijdens vergaderingen:

 • Voorzitter
  Leidt de vergaderingen/agenda etc.
 • Penningmeester
  Verantwoordelijk voor het overzicht van de financiën.
 • Secretaris
  Notulen, e-mail en brieven archiveren.

Naast deze officiële titels, zal ieder lid van het team eigen verantwoordelijkheden hebben zoals:

Keuken

de kok
Bedenkt gerechten, verantwoordelijk voor het aansturen van vrijwilligers in de keuken zodat er heerlijke hapjes komen en de keuken ook weer netjes wordt achtergelaten.  

Klantencontact

de verkoper
Is beschikbaar voor contact met klanten, verantwoordelijk voor bezorging van de hapjes en de uitleg van het project aan de klant. Daarnaast verantwoordelijk voor de offerte en facturatie.

Inkoop

de onderhandelaar
Zorgt dat de juiste ingrediënten op locatie zijn en regelt sponsorcontracten voor benodigde spullen.

Vrijwilligers

de planner
Maakt planning voor de vrijwilligers, zorgt dat er op het juiste moment de mensen aanwezig zijn. Liefst een goede verhouding in aantal burgers/vluchtelingen. 

Spullen + locatie

de creatieveling
Regelt de keuken (in het begin mogelijk bij iemand thuis) en de aankleding van de hapjes zoals schalen, menukaarten etc. Zodra het kan, gaan nadenken over mogelijkheden om te groeien, zoals een bakfiets voor vervoer van de hapjes of een foodtruck.

Uiteraard zullen deze functie in de beginperiode nog niet zo officieel zijn, maar werken jullie als team aan een flexibel project waar constant gekeken wordt wat er op dat moment mogelijk is. Zodra het aantal besmettingen afnemen kunnen de projecten geleidelijk worden opgeschaald. Als het project groter wordt zullen deze functies ook belangrijker worden om het project soepel te kunnen laten verlopen. 

Na 1 jaar zullen nieuwe teamleden worden gezocht.

Taken

Wat gaan jullie doen:

 • Voorbereiden project
 • Leuke naam bedenken!
 • Kiezen van een goed doel voor een gedeelte van de winst.
 • Vrijwilligers werven
 • Keukenlocatie
 • Recepten+menu
 • Inkoop ingrediënten
 • Klanten werven + contact onderhouden
 • Aansturen van de (keuken)vrijwilligers
 • Zorgen dat hapjes op locatie komen

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier!

8 + 13 =

Nieuws

 

Eetwisseling in tijden van Corona

Eetwisseling in tijden van Corona

Door corona kan het normale eetwisseling programma helaas niet doorgaan. Ondanks dat we niet meer bij elkaar kunnen komen hebben we een paar mooie alternatieven waar je als match aan mee kunt doen. We hopen dat met deze alternatieven er nog steeds een mooi contact...

Openingsevent 2021

Openingsevent 2021

Er komt weer een openingsevent aan! Vorig jaar was een enorm succes, maar helaas kan het niet zo zijn als toen door de corona maatregelen. Dit jaar zullen we elkaar digitaal ontmoeten via Zoom. We zullen samen een quiz doen. Het doel is dat we elkaar beter leren kennen en dat we anderen ook kennis kunnen laten maken met Eetwisseling!

Hackathon vrijdag 8 November

Hackathon vrijdag 8 November

Binnenkort organiseert Delta-N een hackathon waarbij teams werken aan een nieuw rooster platform voor Hartige Samaritaan. Hierbij mag iedereen zich aanmelden!

Foto’s opening Eetwisselingen

Foto’s opening Eetwisselingen

27 oktober was de opening van het project Eetwisselingen in Delft. Dit is feestelijk gevierd met een heerlijke maaltijd op het gemeentehuis.

Vacature nieuw bestuurslid

Vacature nieuw bestuurslid

Vacature bestuurslid Omschrijving In het algemeen zal een bestuurder van Stichting Hartige Samaritaan zich bezig houden met de visie en de richting van de de stichting. Denk hierbij aan plannen maken voor projecten en visiedocumenten maken voor de komende jaren....

Openingsetentje Eetwisseling

Openingsetentje Eetwisseling

Donderdag 26 september is het openingsdiner van Eetwisseling. De locatie is op het gemeentehuis van Delft en het duurt van half 6 tot ongeveer 9 uur. We proberen het openingsetentje gratis te houden. De fondsen die wij hebben aangeschreven voor financiering hebben...

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Krijg een mail als er meer projecten worden georganiseerd

You have Successfully Subscribed!

Share This