Avondprogramma’s

Omschrijving

Hartige Samaritaan wil Nederlanders bewust maken van de situatie rondom vluchtelingen. Het streven is dat Nederlanders en vluchtelingen leren om elkaar te accepteren. Verder wil Hartige Samaritaan integratie tussen deze verschillende groepen in de Nederlandse maatschappij verbeteren. Daarnaast laat Hartige Samaritaan de welwillendheid van Nederlanders aan vluchtelingen zien. Hartige Samaritaan stimuleert mensen om te geven om hun medemens, door bewust tijd en geld daaraan te besteden.

Om dit te bereiken opent Hartige Samaritaan een pop-up restaurant, wat door Nederlanders en vluchtelingen samen draaiende wordt gehouden. Door samen te werken in de keuken, bediening en afwas, komen Nederlander en vluchteling direct met elkaar in contact, leert een vluchteling sneller de Nederlandse taal en cultuur en leren de Nederlanders meer over de achtergrond van de vluchtelingen. Om dit proces van acceptatie en integratie te bevorderen, worden met enige regelmaat afwisselende culturele avondprogramma’s in het Hartige Café georganiseerd. Door te luisteren naar elkaars verhalen, door in gesprek te gaan of door samen dingen te doen leert men elkaar immers het snelste kennen.

Realisatie

Inmiddels is restaurant en café Hartige Samaritaan weer gesloten, en zijn daarmee ook de culturele avonden tot een einde gekomen. In een maand tijd zijn 11 avonden georganiseerd, met elk hele verschillende karakters. Dankzij de support van WIJDOENMEE.NU en de vele donaties die bij Stichting Hartige Samaritaan zijn binnen gekomen, kon dit initiatief gefinancierd worden. Wij zijn hen er erg dankbaar voor.

We kijken terug op een zeer geslaagde maand, vol activiteiten. Er zijn een paar honderd gasten langs geweest, van verschillende achtergronden, mensen hebben zich ingeschreven als buddy voor een vluchteling, er zijn honderden exemplaren van het boek ‘Vriendelingen’ (een boek vol vluchtelingverhalen en andere initiatieven) verkocht en er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan.

Activiteiten

Zaterdag 25 februariOpeningsceremonie met Stichting Timon
Maandag 27 februari‘Bring your own snack’-borrel
Woensdag 1 maartIllusionist Jochem Nooyen (Barteljaap, Rundfunk) en MN Band
Maandag 6 maart:Living Library o.l.v. The Hague Peace Projects
Woensdag 8 maartArabische Dans o.l.v. Mimo Mimoen
Vrijdag 10 maartOpen Podium
Maandag 13 maartFADA Theatre
Maandag 20 maartPubquiz
Woensdag 22 maartCollegetour met spreker, schrijver, arts én vluchteling Gor Khatchikyan + zangeres Willemieke
Zaterdag 25 maartSlotavond met veiling
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Krijg een mail als er meer projecten worden georganiseerd

You have Successfully Subscribed!

Share This