Wie zijn wij?

 

Over ons

Stichting Hartige Samaritaan is een jonge stichting, opgezet in 2016, die zich inzet om de integratie en acceptatie tussen nieuwkomers en Nederlanders te bevorderen. Wij stimuleren dit door projecten op te zetten waar op een laagdrempelige manier aan meegewerkt kan worden. Zo activeren wij mensen van jong tot oud, en brengen wij nieuwkomers en nederlanders op een interactieve manier samen.

 

Projecten

De projecten die wij opzetten zijn erg divers, en zo maken wij het voor iedereen mogelijk om zijn steentje bij te dragen. Zo hebben wij in het voorjaar 2017 een pop-up restaurant gehad, waarin mensen organisatorisch hebben bijgedragen, of in het restaurant zelf hebben geholpen. Kijk op onze projecten-pagina voor een compleet overzicht van onze activiteiten.

Missie

Onze missie is om integratie en acceptatie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse maatschappij te verbeteren. Daarnaast laten wij de welwillendheid van Nederlanders om deze missie te volbrengen aan nieuwkomers zien. Stichting Hartige Samaritaan stimuleert mensen om te geven om hun medemens, door bewust tijd en geld daarin te investeren.

Het bestuur

Jan Willem van Galen

Jan Willem van Galen

Voorzitter

Student Technische Natuurkunde aan de TU en hoofdinitiatiefnemer. “Samen met dit team vind ik het geweldig om me in te zetten voor de vluchtelingen. Het motiveert me om vluchtelingen te zien die weifeling achter zich laten om voorspoed te hebben. Daarnaast ben ik enthousiast voor de uitdaging om ongebaande wegen te bewandelen.”
Joanne Dekker

Joanne Dekker

Secretaris

Student Industrieel Ontwerpen aan de TU. “Ik ben erg bevangen met de manier waarop de vluchtelingen soms behandeld worden en wil met dit project helpen om de kijk van de maatschappij op de vluchtelingen positief te veranderen.”
Yannick Hekman

Yannick Hekman

Penningmeester

Student werktuigbouwkunde aan de Haagse Hogeschool. “Ik hoop, door mijzelf in te zetten voor Hartige Samaritaan, vluchtelingen te kunnen helpen om betrokken te raken in de Nederlandse samenleving. Ik denk dat vluchtelingen hierdoor geholpen worden om verder te bouwen aan hun toekomst.”
Jan Maarten Verzendaal

Jan Maarten Verzendaal

Student Werktuigbouwkunde aan de TU. “Mijn droom is dat dit concept vluchtelingen op een interactieve manier verder brengt en de integratie van hen in de Nederlandse samenleving bevordert.”
Corné van den Brink

Corné van den Brink

Student Industrieel Ontwerpen in Delft. “Ik hoop me komend jaar in te zetten voor dit gave project omdat ik het leuk vind om bezig te zijn met vernieuwende ideeën en het bovendien belangrijk vindt dat vluchtelingen en Nederlanders elkaar beter begrijpen.”
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Krijg een mail als er meer projecten worden georganiseerd

You have Successfully Subscribed!

Share This